Can I be the Space for This?

De helpende vraag van Eckhart Tolle die ik vrijwel dagelijks hardop aan mezelf stel.Kan ik ruimte geven, de ruimte zijn voor wat er zich hier en nu afspeelt? In mij of in mijn omgeving?Onder gunstige omstandigheden gaat dat meestal vanzelf. Wanneer alles mee lijkt te zitten, ik ontspannen ben, me tevreden, dankbaar of zelfs gelukkig voel.De vraag komt vooral op wanneer ik weerstand voel bij wat er is. Hinderlijke geluiden, een pijnlijk lichaam, onrustige energie, ongewenst gedrag van mezelf of anderen, hardnekkige gedachten, situaties die ik liever anders zou zien..Wanneer je zonder oordeel, zonder interpretatie of zelfs zonder benoemen kunt zijn met wat er is, is er stilte. Het mentale lawaai komt even tot rust.Het vergt misschien wat oefening, maar de stiltemomenten breiden zich uit zodra je alle weerstand kunt loslaten. En de ontspanning neemt toe. Het is wat het is op dit moment. Dat betekent niet dat je niet kunt handelen waar nodig, of je brein gebruiken om praktische zaken te regelen, zeker wel.Maar dat gaat zoveel gemakkelijker wanneer (mentale) activiteit regelmatig wordt afgewisseld met echte rust. Die er naar mijn idee alleen kan zijn als je je verzet laat varen tegen dat wat er is. Of niet meer wilt dat het anders is.En ook als er geen oordeel meer zit op de korte duur van die stilte, of op het mogelijk minder grote effect dan waar je op hoopte.Het helpt mij enorm om regelmatig inspirerende woorden te beluisteren van mijn favoriete leraar Tolle. Momenteel luister ik naar The Secret of Happiness. Waarbij ik me weer opgelucht realiseer dat we allemaal mensen zijn, met een brein dat automatisch vele gedachten produceert die je kunnen belemmeren of zelfs overweldigen. En waar je minder vat op hebt dan je zou willen. Wees er simpelweg bij, wees de ruimte ervoorCan you be the space for this?🕉#eckharttolle #space #silence #nojudgment #now #thesecretofhappiness

Lees meer »

Symbolen

Deze week stond o.a. in het teken van symbolen in aanloop naar de Reiki 2 cursus 🙂 Vandaag deel ik daarom graag deze 3 mooie die ik regelmatig gebruik naast de Reikisymbolen.

Lees meer »

Chakras

Het is niet toevallig dat ik bleef steken bij het vijfde chakra in deze reeks berichten op mijn Instagrampagina.Ik ervoer hier een flinke blokkade bij mezelf de afgelopen paar maanden.Dat uitte zich in langdurige en hevige keelpijn (geen ontsteking, geen C) kriebelhoest bij spanning en een vervelende brok in mijn keel.Het verbaasde me niet omdat ik merkte dat mijn creatieve stroom stagneerde en ik steeds vaker moeite had om me uit te spreken. Of me er eindelijk weer bewust van werd.

Lees meer »

Reiki symbool

Bij Reiki maken we gebruik van symbolen. Tijdens de inwijding/afstemming op de Reiki energie als je een Reikicursus volgt en tijdens een behandeling om fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel te verzachten, versterken, verhelderen of te verdiepen.

Lees meer »

Reiki cursussen

De nieuwe data voor Reiki cursussen zijn weer gepland! Zeker in deze tijd is er nog meer behoefte aan helende energie 🙌

Lees meer »

je klacht beter begrijpen

Je lichamelijke klachten beter begrijpen, hoe doe je dat? In een mini consult nemen we een fysieke klacht als aanknopingspunt om te kijken wat er in je omgaat. En hoe je je daarbij voelt op meerdere niveaus. Wat je o.a. fysiek, mentaal en emotioneel ervaart.

Lees meer »

pijn

Iedereen ervaart wel eens pijn.Je hebt iets te lang doorgewerkt, te ver gefietst, te zwaar getild, hoofdpijn of keelpijn bij griep of verkoudheid, een ongelukje...We willen er het liefst zo snel mogelijk van af. En gelukkig lukt dat vaak ook wel.Maar wat als je pijn chronisch wordt, pijnstilling steeds vaker nodig is of zelfs niet meer werkt? 

Lees meer »

is de werking van kristallen wetenschappelijk bewezen?

De afgelopen week kwamen er op meerdere momenten weer kristallen in beeld en aan bod.Ze liggen in mijn huis, ik gebruik ze in de praktijk, bij de mini-consulten, er ligt er altijd een naast mijn bed, ik draag ze af en toe.En ik geef ze graag cadeau. Ook aan mensen die er niet zo bekend mee zijn.

Lees meer »