Chakras

Gepubliceerd op 31 maart 2021 om 13:22

Het is niet toevallig dat ik bleef steken bij het vijfde chakra in deze reeks berichten op mijn Instagrampagina.
Ik ervoer hier een flinke blokkade bij mezelf de afgelopen paar maanden.
Dat uitte zich in langdurige en hevige keelpijn (geen ontsteking, geen C) kriebelhoest bij spanning en een vervelende brok in mijn keel.
Het verbaasde me niet omdat ik merkte dat mijn creatieve stroom stagneerde en ik steeds vaker moeite had om me uit te spreken.
Of me er eindelijk weer bewust van werd.Wat ik graag wilde, ergens eigenlijk echt van vond en wanneer ik gewoon ergens geen zin in of behoefte aan had, dat durfde ik vaak niet zo duidelijk te zeggen en uit gewoonte zei ik vaak bij voorbaat al Ja. Ik wilde grenzen leren aangeven, qua tijd, aandacht en energie en wel hardop! De blokkade en het helen ervan was blijkbaar hard nodig. En het grappige was, telefonische spammers werden opeens in no time probleemloos en vooral stressloos door me afgewimpeld en een vriendelijk en simpel Nee tegen iemand was nog makkelijker dan ik dacht. Daar heb ik alle respect voor zei diegene letterlijk met een glimlach!

Ook boosheid uiten en kritiek geven stonden lang op mijn taboelijstje. Die uit ik nog steeds niet altijd rechtstreeks of zonder kriebels, hele oude en diep ingesleten patronen veranderen vraagt tijd en dat mag ook. Maar ik merkte dat bijvoorbeeld een boze brief schrijven enorm veel opluchting kan geven ook al verstuurde ik die niet.
Waardoor het ook gemakkelijker werd om in normale proporties en bewoordingen aan te geven aan een bekende of dierbare dat ik iets niet zo leuk of onpraktisch vond of me gekwetst voelde. Dat vonden ze op die manier geen enkel probleem natuurlijk!

Omdat de fysieke klachten in mijn keel best lang duurden zat ik wel eventjes in de piepzak. Daarom liet ik de huisarts ook even kijken voor de zekerheid. En nam ik vanzelfsprekend de adviezen die je hierboven ziet (swipe) ter harte.

Goede zelfzorg, gezond eten, bewegen, rust en ontspanning, je emoties uiten en je eigen geluid laten horen, wanneer jij dat wilt, niet omdat het moet, ik kan het iedereen aanbevelen!
Het verbetert de doorstroming in je keelchakra maar heeft ook invloed op nabijgelegen chakras.

Soms dwingt een blokkade je vriendelijk om weer te luisteren naar je innerlijke stem, dankjewel @ineke.peters.35 voor je treffende aurareading 🥰
Ik ervaar mijn intuïtie weer sterker, tijdens Reiki behandelingen bijvoorbeeld.
En ik bruis weer van de ideeën en inspiratie! Ik ga binnenkort weer consulten geven in de prachtige nieuwe winkel van @anandanl met o.a. een superleuk en uitgebreid chakraconsult en ik ben een megamooie chakracursus in de natuur aan het ontwikkelen samen met @praktijkmigaia ☸️

meer nieuws volgt 🔜

#chakras #vijfdechakra #visshudha #keelchakra #innerlijkluisteren #stem #emoties #creativiteit #zingen #chanten #inspiratie #reiki #intuitie #chakraconsult #media #geluid #trilling #klank #resonantie #kristallen #helen #gezondevoeding #bewegen #holistisch

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.