Reiki symbool

Gepubliceerd op 22 februari 2021 om 16:44

Bij Reiki maken we gebruik van symbolen. Tijdens de inwijding/afstemming op de Reiki energie als je een Reikicursus volgt en tijdens een behandeling om fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel te verzachten, versterken, verhelderen of te verdiepen.

Bij een afstandsbehandeling gebruik je ook een symbool om verbinding te maken. Met de persoon die op dat moment fysiek elders is, maar je kunt – als je Reiki 2 hebt - ook verbinding leggen door tijd en ruimte naar verleden of toekomst. Voor jezelf of voor een ander, dat kan een prachtige en zelfs magische ervaring zijn!

Deze symbolen zijn niet geheim, je kunt ze overal op internet vinden, maar uit respect toon je die doorgaans en bij voorkeur alleen tijdens een Reikicursus volgens Usui Reiki.

Op deze afbeelding zie je in het kort de betekenis van het algemene symbool voor Reiki:

 

☁️Vanuit de hemel komen de wolken

🌧Waaruit regen naar de aarde komt

🌞Via magie en transformatie groeit de rijst

 

Wat uitgebreider (uit "Het Reiki Kompendium"):

 

In Japan verstaat men onder Ki onder andere geest, ziel, hart, intentie, stemming, temperament, atmosfeer.

Het bovenste deel staat voor de kwaliteit van Chi, die het lichaam, de geest en de ziel voedt.

De oude schrijfwijze staat voor iets spiritueels, energetisch abstracts, scheppingskracht van het materiele niveau naar de hemel. Zoals water verdampt, opstijgt tot wolken en later regen wordt om de aarde weer te voeden.

 

Dan het symbool voor Rei.

Letterlijk vertaald betekent het ‘kwalitatief niet ontwikkelde geest’ of ‘spiritueel’.

Inhoudelijk kan het vertaald worden als ‘de geheime betekenis’ of ‘de verborgen kracht’.

In het Chinees vertaald heet Rei  ‘Ling’ en dat staat voor spirituele kwaliteit.

In de Tao vertaalt men ‘Ling’ naar ‘het oproepen van regen’. Met in het symbool symbolen voor ‘regen’, ‘3 open monden’ en ‘sjamaan’.

De sjamaan richt zich op de 3 fundamentele delen van zijn wezen: het lichaam (innerlijk kind), de geest (middelste/rationele, bewuste zelf) en de ziel (het hogere zelf). Ze verlangen samen naar het gemeenschappelijke doel, de regen. Die weer staat voor de inwerking van het goddelijke op het verruimde spirituele veld van de mens.

 

Er wordt wel gezegd dat dit symbool niet alleen verwijst naar Reiki, maar dat het ook Reiki IS. En die eigenschap geldt voor meer symbolen die ik je graag laat zien in volgende berichten 😀

 

Reiki op afstand is heel fijn om te geven en te ontvangen. Door de sterke energetische verbinding komen er vaak verrassend mooie waarnemingen en inzichten naar boven.

Wil jij dat ook eens ervaren? Je kunt een behandeling direct bestellen via de webshop, of lees er eerst iets meer over op deze pagina

 

#reiki #reiki1 #reiki2 #reikicursus #symbolen #reikisymbool #reikienergie #spiritueel #reikibehandeling #afstandsbehandeling #energetisch #verbinding #magisch #praktijkyuta #praktijkyutadebilt

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.