Aromatouch massage

 

De dōTERRA’s AromaTouch™ massage bestaat uit 4 fasen die ontspannend, ondersteunend, verzachtend en verkwikkend werken. Hierbij worden 8 verschillende essentiële biologische oliën of blends toegepast middels een zachte en ritmische massage van de rug en de voeten. Het zenuwstelsel komt tot rust, de zachte aanraking ontspant de spieren. Deze techniek is in principe geschikt voor iedereen. Door de zachte manier van behandelen is het ook bij uitstek geschikt voor mensen met chronische pijn, Reuma, Fibromyalgie, stress, hooggevoeligheid (HSP), verminderde weerstand en vermoeidheid.

Als extra optie of in plaats van de voeten kunnen ook de handen gemasseerd worden.

De AromaTouch massage duurt ongeveer 45 minuten. Vooraf overleggen we wat bij jou past en na afloop kun je rustig een kopje thee drinken, zodat je afspraak in totaal een kwartiertje langer duurt. Een massage van 60 minuten is ook mogelijk. De extra handmassage duurt 10-15 minuten.

 

 

 1. Stress vermindering (lichamelijk en mentaal/emotioneel).

Tijdens de eerste twee massagerondes worden Balance en Lavendel gebruikt. Balance is een blend van Spar, Ho hout, Wierook, Blauw Boerenwormkruid, Blauwe Kamille en gefractioneerde kokosolie. Balance werkt aardend en geeft een gevoel van kalmte en welzijn. Lavendel werkt ontspannend, kalmeert lichaam en geest en verzacht de huid. De geur kan angstige of onrustige gevoelens verminderen en slaap bevorderen.

 

 1. Ondersteunen van het immuunsysteem.

Dit vindt plaats tijdens de derde en vierde massageronde. Hierbij worden de oliën Melaleuca (Tea Tree) en On Guard gebruikt. Melaleuca (Tea Tree) werkt zuiverend, versterkt het immuunsysteem, is antibacterieel en schimmelwerend. On Guard is een blend van Sinaasappel, Kruidnagel, Kaneel, Eucalyptus en Rozemarijn. Het werkt reinigend, bacteriedodend, versterkt het immuunsysteem, is verkwikkend en verbetert je stemming.

 

 1. Verlichting pijn van spieren en gewrichten, vermindering van ontstekingsreacties.

In deze fase van de massage worden de blends AromaTouch en Deep Blue gebruikt tijdens massageronde vijf en zes. AromaTouch is een blend van Cipres, Pepermunt, Marjolein, Basilicum, Grapefruit en Lavendel. Het ontspant de spieren, kalmeert, verbetert de bloedsomloop en werkt ontstekingsremmend. Deep Blue bevat Wintergroen, Kamfer, Pepermunt, Blauw Boerenwormkruid, Duitse Kamille, Helichrysum en Osmanthus. Deze blend verzacht en verwarmt pijnlijke en vermoeide spieren en gewrichten, werkt pijnstillend en ontstekingsremmend.

 

 1. In balans brengen van lichaam en geest (homeostase, intern evenwicht).

In deze laatste twee massagerondes worden Wilde Sinaasappel en Pepermunt gebruikt. Ze werken beiden activerend en bevorderen een positieve en actieve staat van zijn. Deze twee oliën worden eerst aangebracht onder de voeten, waarbij alle meridianen gestimuleerd worden. Zo wordt je hele lichaam geactiveerd. Daarna word de massage afgerond met deze oliën op de rug. Wilde Sinaasappel  geeft energie, revitaliseert en heeft een fris stimulerend aroma. Het heeft zuiverende eigenschappen en ondersteunt je immuunsysteem. Pepermunt werkt verkoelend (zowel voor het lichaam als de geest) en ondersteunt een goede doorbloeding. Het geeft energie en brengt je weer terug in het nu.

 

Massagematras

Voor hardnekkige spierpijn en spanning heb ik een professionele massage matras aangeschaft. Bij iedere afspraak (Reiki, massage of een holistisch consult) bied ik je kosteloos 10 minuten een matras-massage aan 🙂 Goed voor de doorbloeding en ook heel fijn om te aarden en je hele lichaam weer goed te voelen.

De matras wordt aanbevolen bij

 • Verschillende rugklachten
 • Spijsverteringsstoornissen
 • Kramp
 • Herstel na het sporten
 • Reuma
 • Fibromyalgie
 • Afvoer van afvalstoffen
 • Problemen met de doorbloeding
 • Stress

Probeer gratis uit en vraag naar de mogelijkheden voor een langere of aangepaste matras massage!

Zie ook deze website