Reiki, ontspanning, bewustwording, Reiki cursus, verzachting bij pijn

over Helen

Interesse, creativiteit, enthousiasme en de wens om iets voor anderen te betekenen hebben me steeds gebracht bij werk wat ik graag doe.

De afgelopen jaren ben ik me meer en meer gaan verdiepen in het beter begrijpen en waar mogelijk verzachten van pijn en spanning. En hoe je er vanuit een holistische visie mee om kunt leren gaan in het dagelijkse leven. Naast dat ik het een enorm interessant onderwerp vind en er veel over heb gelezen, spreek ik op dit vlak ook uit eigen ervaring.

En gelukkig maar, want daardoor kan ik mezelf heel goed verplaatsen in mensen die te kampen hebben met (chronische) pijn. Door bekkeninstabiliteit en Fibromyalgie heb ik al meer dan 25 jaar dagelijks pijn in mijn rug, spieren, gewrichten, buik en hoofd. Ik heb daardoor op een zeker moment moeten stoppen met mijn werk als leerkracht in het voortgezet speciaal onderwijs en later ook als zelfstandig fotograaf en docent. Maar door eerst tot stilstand te komen, goed te gaan luisteren naar mijn lichaam en mijn hart te volgen werk ik inmiddels met heel veel liefde en energie in mijn eigen praktijk.

Dankzij 3 jaar Reikitraining en de opleiding tot holistisch therapeut heb ik geleerd om mezelf te herkennen in anderen en andersom.

Ik kan nu met plezier en mildheid observeren, luisteren, begrijpen en begeleiden. En ik ben nog steeds enthousiast!

 

Ieder heeft zo zijn weg te bewandelen in het leven. De een zal in haar of zijn jeugd in een bepaald opzicht tegenslag ervaren hebben, een ander heeft te maken met pijn, twijfels, angst of verdriet als volwassene. Ik ken het allebei.

Over het geheel genomen ben je doorgaans prima in staat om je werk, je gezin en je sociale leven draaiende te houden. En ben je best tevreden met je leven. Ik voel me ook rijk met mijn partner en kinderen die onvoorwaardelijk van me houden.

Toch kunnen je gedachten en overtuigingen je regelmatig in de weg zitten of je zelfs wakker houden. Pas je je gedrag aan anderen aan omdat je twijfelt aan jezelf. Of je ervaart vaak spanning vanwege de lat die je hoger gelegd hebt dan je misschien zou willen toegeven. Heb je het gevoel dat je niet begrepen of niet gezien wordt. Voel je soms afstand tussen jou en je partner, ervaar je ergernis in contact met je ouders, je kinderen, je collega..

 

Hoe fijn is het dan om iemand te ontmoeten die je helpt om alles wat meer in perspectief te zien.

Om met meer zachtheid naar jezelf te kijken.

Die je laat zien dat je helemaal goed bent zoals je bent.

Dat je niet "fout" of "goed" bezig bent maar alles in je hebt. En dat dat helemaal oké is!

 

Je geliefde, een goede vriend, een dierbaar familielid of een toegewijde therapeut.

Ik voel me gezegend dat ik al die mensen in mijn leven heb getroffen en wil op mijn beurt die hulp en aandacht heel graag aan jou bieden.

 

Of je nu één keer komt of vaker, je bent van harte welkom.

 

Namasté, ik herken mezelf in jou, want in wezen zijn we allemaal hetzelfde.

Helen

 

Wil je weten hoe mensen mijn behandeling ervaren hebben? Klik dan hier

Wil je meer lezen over mijn kijk op Reiki en meer? Lees dan mijn blog