over Helen


Met de ander als spiegel leer ik zacht zijn voor mijzelf

Dat is mijn liefste wens, om dit te ervaren en mee te geven als mens en als Reikitherapeut. Om kwetsbaar te mogen zijn. Om een spiegel voor te kunnen houden en erin te kijken als liefdevolle uitnodiging tot bewust worden, doorvoelen en groeien. Om mezelf te herkennen in de mensen die ik mag behandelen, waardoor er ruimte en begrip ontstaat. Bij mij voor hun, bij hen voor zichzelf en bij ons voor de mensen om ons heen. Geen mens is perfect en hoe mooi is dat.

Je mag ervaren, ervan leren, proberen, fouten maken en weer bijstellen. Leg de lat niet te hoog, je bent helemaal goed zoals je bent. Je verdient al het goede, ook zonder te hard te werken of alles (weg) te geven. Dat we mogen kijken met mildheid, luisteren met compassie, handelen vanuit zachtheid en zijn met aandacht voor alles wat is, licht of donker, geen goed of fout.

Of ik nu een Reikibehandeling geef of een holistisch consult, deze intentie neem ik daar in mee. Ik help je graag vertalen wat je onbewuste je wil vertellen, de uitnodiging van je lichaam aannemen om aandacht te besteden aan dat wat gevoeld en gezien wil worden.

 

En verder? Geboren in 1967, gelukkig getrouwd, geweldig blij met een zoon en een dochter en hun partners. Woon sinds 1992 met plezier in De Bilt. Ben vrijwilliger voor Tafeltje Dekje in De Bilt en bij Stichting ZoMa waar we (o.a.) Reiki geven aan vrouwen in een opvanghuis in Utrecht.

Ik heb voorheen gewerkt in het basisonderwijs en het voortgezet speciaal onderwijs als groepsleerkracht. Ook heb ik 10 jaar gewerkt als professioneel fotograaf en gaf ik fotografiecursussen in mijn fotostudio in Utrecht. Eind 2015 moest ik daar helaas mee stoppen vanwege langdurige pijnklachten (bekkeninstabiliteit, Fibromyalgie). Ik ben in aanraking gekomen met Reiki nadat ik me al enige tijd interesseerde in spiritualiteit en bewustwording. Op zoek naar alternatieven voor omgaan met lichamelijke pijn voelde Reiki als het meest passend. Fijn om aan mezelf en anderen te kunnen geven! Na de eerste twee Reikicursussen heb ik de tweejarige opleiding tot holistisch therapeut en Reiki 3A gevolgd bij ZoMa opleidingen.

Aansluitend heb ik de opleiding tot Reiki leraar gevolgd bij Reiki BhiSajya (3B Reiki Master).

Sinds juli 2019 heb ik een holistische Reikipraktijk aan huis en sinds 2020 geef ik Reiki cursussen 1, 2 en 3A en holistische consulten. Sinds 2023 geef ik ook Aromatouchmassages.

Verder ben ik vrijwilliger bij Tafeltje Dekje en geef ik elke maand Reiki in een opvanghuis voor mensen die uit een gewelddadige thuissituatie komen.

Wil je meer weten over mijn opleiding en ervaring, kijk dan op LinkedIn voor mijn CV.

Wil je weten hoe mensen mijn behandeling, consult of cursus ervaren hebben? Klik dan hier

Of kijk op mijn Google profiel

Is je budget beperkt en wil je toch heel graag Reiki of een consult? dan kunnen we in overleg een aangepast tarief of een wederdienst afspreken