reiki

Gepubliceerd op 15 oktober 2019 om 11:44

mijn ervaring met Reiki & achtergrondinformatie

In 2011 maakte ik voor het eerst kennis met Reiki tijdens een korte retraite. De behandeling op tafel leek wel wat op een vertraagde massage.

 Ik had geen idee wat er precies gebeurde maar het voelde prettig aan. En vooral de rustige aandacht vond ik fijn. Weer terug in de drukte van alledag verdween die ervaring jammer genoeg snel naar de achtergrond.

Een paar jaar geleden was ik op zoek naar een natuurlijke vorm van verzachting bij chronische pijn.
En werd ik weer herinnerd aan Reiki.

Toen ik las dat je ook Reiki aan jezelf kunt geven als je een cursus gevolgd had was ik snel overtuigd dat dit iets voor mij was.
Tegelijkertijd vond ik eindelijk een therapeutische opleiding die me aansprak waarbij Reiki een grote rol speelt.
In aanloop naar mijn opleiding bij ZoMa behaalde ik de eerste twee Reikigraden bij Reiki Bhisajya in Amersfoort.
Ik stond versteld hoe goed ik de energie kon voelen, hoe fijn het was om te geven en hoe bijzonder wat ik zag en ervoer tijdens behandelen op afstand. Sindsdien is Reiki niet meer weg te denken uit mijn leven.

Na heel veel oefenbehandelingen kreeg ik een jaar later de master inwijding waardoor de Reiki energie nog sterker voelbaar werd.
Het grootste pluspunt was en is het weer in contact komen met mijn lichaam. Veel beter voelen wat er in me omgaat, pijn, vermoeidheid, spanning, emoties, behoeftes, maar ook verbinding, inspiratie en energie voelen en daardoor mezelf kunnen geven wat ik nodig heb op dat moment.
Voelen dat ik aanwezig ben, op dit moment en op deze plaats. Met beide benen op de grond.
Na jaren in mijn hoofd of zelfs deels buiten mijn lijf te hebben geleefd was dat een verademing!
En geweldig fijn om dat gevoel ook aan anderen te kunnen geven.

Wat is Reiki dan precies?

Ik vat het graag samen als de universele energie die je kan helpen om pijn te verlichten, spanning te verminderen, blokkades op te heffen, oud verdriet los te laten en je eigen kracht te versterken.

Je lichaam en geest hebben energie nodig om goed te functioneren. En bij stagnatie of gebrek ontstaat er onbalans of ziekte. Reiki kan het vermogen van je lichaam om te herstellen ondersteunen.

Maar hoe werkt het?

Wel, zoals we weten, alles is energie.
We gebruiken het voor ons gemak en zijn er afhankelijk van. Het is overal in en om ons heen ook al zie of merk je het meestal niet bewust.
Maar stel je voor dat je geen toegang had tot elektriciteit, zonlicht of voedsel dan weet je dat het leven een stuk minder aangenaam wordt of zelfs ophoudt.

Als Reiki behandelaar stel je jezelf open voor de universele energie om ons heen. Door de initiëring (inwijding) in Reiki word je gevoeliger voor het opvangen en doorgeven daarvan. Toch heeft iedereen in potentie de capaciteit om energie te geven en te ontvangen, ook zonder een inwijding. Instinctief grijp je naar een lichaamsdeel dat onaangenaam aanvoelt en de hand van een dierbare op je zere knie of schouder verzacht ook direct de pijn.
Er wordt energie uitgewisseld.
Via gevoelige punten, met name die in de handpalmen geeft de behandelaar de Reiki door.
Het gaat niet ten koste van de eigen energie, je bent een kanaal, een doorgeefluik.
De ontvanger kan net als jij warmte voelen, koelte of lichte tintelingen, of niets, maar dat verschilt per moment en per persoon. Wat vrijwel iedereen ervaart is een zachte ontspanning.
Reiki energie is intelligent, het gaat door kleding en deken heen, stroomt naar waar het nodig is en helpt overtollige energie afvoeren.
Als behandelaar reageer je daar meestal ook op, je kunt gaan gapen of -zoals ik vaak- boeren. En de energie is bij mij heel prettig en duidelijk voelbaar in mijn benen en voeten. Het helpt “gronden”, meer in contact zijn met de aarde, stevigheid ervaren.
De reacties van mensen die ik heb behandeld variëren van een slaperig tot verkwikt gevoel, opgelucht, ontspannen, minder last van pijn en rustiger in het hoofd.

En niet alleen als je er volledig in “gelooft”, ook de meest nuchteren vinden de zachte aandacht en warme aanraking een prettige ervaring.

Dus, mocht je ook willen weten wat Reiki voor jou kan doen?
Maak dan een afspraak in de praktijk via de website en ervaar het zelf!
In oktober ontvang je bij je eerste behandeling een kleine attentie. 🎁

Wil je verder lezen over de achtergrond van Reiki? Lees dan bijvoorbeeld hier. http://www.alles-over-reiki.nl/index.html

En vraag je je af of Reiki wetenschappelijk onderzocht en wel of niet bewezen is?
Lees dan vooral dit artikel!
https://pausetoplay.nl/helende-werking-reiki/

Fijn weekend allemaal!
Helen